Recept - Tortilla con cebollas

Recept - Tortilla con cebollas

De Tortilla wordt beschouwd als de klassieke Spaanse omelet. Het gerecht ontstond in de 18e eeuw, toen boeren een voedzaam, goedkoop en gemakkelijk te maken gerecht zochten. Traditioneel bestaat het uit aardappelen, eieren, olijfolie en soms ui. De tortilla is inmiddels een essentieel gerecht in de Spaanse keuken, met talloze regionale variaties.

Benodigdheden:
-          400gr aardappelschijfjes
-          2 uien
-          6 middelgrote eieren
-          Olie om in te bakken
-          Peper en zout naar smaak
-          Peterselie ter garnering

Recept:
1.      Bak de aardappelschijfjes in de olie aan tot dat ze lichtgekleurd zijn.
2.      Snij de ui in kleine stukjes en bak ze mee met de aardappelschijfjes tot dat de uit glazig is.
3.      Kluts in de tussentijd de eieren in een grote kom. Voeg peper en zout naar smaak toe.
4.      Voeg de aardappelschijfjes en uit toe aan het eimengsel en roer door elkaar.
5.      Verhit de olie in de pan en voeg het mengsel toe. Op laag vuur laten garen met een deksel erop. Als de bovenkant zo goed als gestold is kun je hem omdraaien. Dit werkt        het gemakkelijkste met een bord er op.
6.      Bak de andere kant nog kort tot het lichtbruin van kleur is.


Terug naar blog