Recept - Ensaladilla Rusa

Recept - Ensaladilla Rusa

De Ensaladilla Rusa is een klassiek Spaans gerecht dat vooral in de zomer populair is. Het wordt vaak als tapa geserveerd of als bijgerecht bij een maaltijd. Deze frisse, koude salade bestaat uit aardappelen, wortelen, doperwten, tonijn en een romige mayonaisesaus.

Benodigdheden (voor 6 personen):
-          500gr vastkokende aardappelen
-          150gr diepvries erwten
-          1 winterpeen
-          150gr tonijn uit blik
-          2 eieren
-          8 ansjovis
-          16 zwarte olijven
-          260gr yoghurt dressing
-          1 gerookte paprika (uit pot)
-          Picos
-          Peterselie ter garnering

Recept:
1.      Snij de aardappel en wortel in blokjes van 1 cm.
2.      Kook de aardappel 10 minuten en voeg de wortel en de erwten er na 6 minuten aan toe.
3.      Kook de 2 eieren 8 minuten. Snij deze en de ansjovis in stukjes.
4.      Alles goed laten afkoelen.
5.      In een grote kom de aardappel, wortel, erwten, eieren, yoghurtdressing, olijven en de ansjovis mengen en breng dit op smaak met zout en peper.
6.      Doe het in een schaaltje om het te serveren.
7.      Snij de gerookte paprika in reepjes en leg op de salade ter garnering. Doe hetzelfde met de peterselie.

 

Terug naar blog