Recept - Albondigas

Recept - Albondigas

Albondigas zijn smakelijke Spaanse gehaktballen, vaak geserveerd in een rijke tomatensaus. Ze worden gemaakt van gemalen vlees, meestal rund of varken, gemengd met kruiden en specerijen. Dit gerecht is een populaire tapa of bijgerecht in Spanje, maar wordt ook vaak gegeten als hoofdmaaltijd.

Benodigdheden:
-          300gr rundergehakt
-          2 tenen knoflook
-          1 ui
-          1 zoete puntpaprika
-          1 ei
-          3 etl paneermeel
-          Peterselie
-          ½ tl nootmuskaat
-          Tomatofrito
-          Peper en zout naar smaak
-          Olijfolie

Recept:
1.      Meng in een kom het gehakt, 1 geperste teen knoflook, het ei, de nootmuskaat en het paneermeel. Draai er vervolgens gehaktballetjes van.
2.      Laat de olijfolie in de pan warm worden en bak de balletjes totdat ze rondom bruin zijn.
3.      Snij de ui en de paprika in kleine blokjes en voeg toe. Voeg wanneer de ui glazig is gebakken de 2e teen knoflook toe en bak deze kort mee.
4.      Voeg de tomatofrito toe (ik heb het hele pakje toegevoegd omdat ik het lekker vind om met brood te dippen maar het kan ook met minder saus). 10 minuten op een laag vuur laten pruttelen en het is klaar.
5.      Gebruik ter garnering gesneden peterselie.

 

Terug naar blog